Hemlös

Idag har jag sett min första uteliggare...i Götene !?...en väderbiten man som drog sina ägodelar i en barnvagn...madrassen låg under...smutsig...han såg trött ut...huuua...vilket liv...det är sånt som finns i storstäderna inte här...fast man vet ju aldrig...kanske har han valt själv att vara hemlös och traska omkring...vilket öde...jaja... jag blev faktiskt lite illa till mods när jag cyklade förbi honom och tänkte på hur gott man har det

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ja visst är det tragiskt med uteliggare, men tyvärr så finns det nog fler än en i lilla Götene.

Ang. vädret, så har jag allt hört att det har varit fint väder i svedala :) men det gör inget. Jag har funnit lugnet och kan ta tag i jobb som väntar redan på torsdag morgon.

Ha det gott så hörs vi :)

2008-06-03 @ 22:57:29
Postat av: Maloo

Åhh herre gud...han körde jag förbi på Vättlösavägen nästan hemma hos mig. Så nu kanske även Istrum har fått sin första hemlöse. han såg ju inte ut att ha riktigt alla hästar hemma och med det systemet vi har i Sverige så är det nog vanligt att det blir på detta viset...fast som du säger mer vanligt i storstäderna.

Undras vart han var på väg iallafall.

2008-06-04 @ 09:05:10
URL: http://malooskrypin.blogg.se/
Postat av: Camilla

En kommentar bara....från en blivande socialarbetare, socionom, vad det nu blir till slut :) Det yttre säger inte allt, bakom ett smutsigt ansikte och trasiga kläder finns kanske en före detta välbetald och flerspråkig människa som en gång för länge sedan mist sitt jobb och blev hemlös. Det vi tror om den hemlöse speglar bara våra värderingar och vår tolkning utifrån vår verklighet, hur det är att vara normal. :)Något att tänka på kanske eller vad säger ni? Vem har rätt att dömma? Ang. systemet eller den social välfärden, det finns många som tackar nej till vår sociala värdfärd och tyvärr så syns inte det utanpå dem :).



Nettan; skönt att vara hemma igen i gamla svedala... :)vi kanske kan höras någon dag ?

2008-06-05 @ 01:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0