Klassiker
Här hemma har vi strykande åtgång just nu på Pressgurka...otroligt gott och en klassiker...vi passar på nu när gurkorna är billiga ...här kommer receptet...
Ingredienser för 4 port.
1. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg den i en skål. Strö över saltet och blanda. Lägg ett fat och en tyngd över. Låt stå ca 30 min. 2. Blanda en lag av ättikssprit, vatten, socker, peppar och persilja. Rör tills sockret löst sig. Slå lagen över gurkan. 3. Låt stå någon timme före servering.
Ingredienser för 4 port.
1 st | gurka | |
3 krm | salt | |
2 msk | ättikssprit | |
1 dl | vatten | |
4 msk | strösocker | |
0,5 krm | vitpeppar, malen | |
2 msk | persilja, finhackad el. dill |
Tillagning
Pressgurka1. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg den i en skål. Strö över saltet och blanda. Lägg ett fat och en tyngd över. Låt stå ca 30 min. 2. Blanda en lag av ättikssprit, vatten, socker, peppar och persilja. Rör tills sockret löst sig. Slå lagen över gurkan. 3. Låt stå någon timme före servering.
Kommentarer
Trackback